Chat with us, powered by LiveChat

Er is heel veel te doen op de Lesauto Testdag 2016:

Lesauto’s

Op het buitenterrein van het museum stonden in totaal zo’n honderd auto’s opgesteld van veertien verschillende automerken. De rijinstructeurs waren met name nieuwsgierig naar de Seat Ateca. Hier werden de meeste proefritten mee gemaakt. Na het maken van een testrit konden rijinstructeurs een beoordelingsformulier invullen op verschillende onderdelen: het uiterlijk design, het bedieningsgemak de binnenruimte en het zitcomfort, het stuurgedrag en het zicht rondom.

De Nissan Qashqai kreeg van de branche het hoogste eindcijfer (8,8) en werd hiermee uitgeroepen tot Lesauto van het Jaar 2018. Het verschil tussen de tweede en derde plaats was minimaal: De Mercedes-Benz B-Klasse kreeg een 8,60 als beoordeling en belandde net als vorig jaar op de tweede plaats. De Seat Leon viel opnieuw in de prijzen met een derde plaats (8,59). De Leon ontving zowel in 2015 als 2016 de titel Lesauto van het Jaar.

Onder meer onderstaande automerken waren aanwezig:

Opel
Dodge RAM
Volkswagen
Suzuki
FIAT
Kia
Renault
Alfa Romeo
Seat
Nissan
Mercedes-Benz
Volvo
Citroën
Peugeot
Ford

Rijschoolbeurs

Interesse om te exposeren? Vraag de brochure bij me op

Niels Singeling
VerkeersPro

Brochure

De Rijschoolbeurs staat tijdens de Lesauto Testdag centraal als het gaat om vooruitgang voor de rijschool. Vrijwel alle toeleveranciers uit de rijschoolbranche waren aanwezig om hun nieuwste innovaties te tonen aan de rijschoolbranche.

Op de Rijschoolbeurs konden bezoekers zich onder meer laten informeren bij toeleveranciers en kennismaken met hun producten. Zo konden zij verschillende rijsimulatoren uitproberen. Bij de stand van het CBR kregen rijinstructeurs de unieke kans het theorie-examen af te leggen.

Rijschool Innovatie Award

Green Dino is maandag met de Gevaarherkenningstraining uitgeroepen tot winnaar van de Rijschool Innovatie Award 2017. De Gevaarherkenningstraining confronteert jonge bestuurders met hun kwetsbaarheid in het verkeer. De training wordt gevolgd op een rijsimulator, hierdoor is het mogelijk de bestuurder ongevallen te laten meemaken in diverse verkeerssituaties.

Een vakjury koos drie genomineerden uit de inzendingen. De abonnees van RijschoolPro konden vervolgens hun stem uitbrengen. Lens Media eindigde met de Voorangsapp uiteindelijk op de tweede plek met 40 procent. De autonome rijlessen in een Tesla van Rijschool Janssen behaalde tenslotte de derde plaats (19 procent).

Bekijk welke partijen allemaal aanwezig waren via: www.lesautotestdag.nl/rijschoolbeurs

Bovag Rijscholen Congres

Het jaarlijkse congres voor BOVAG-rijscholen wordt dit jaar parallel aan het ochtendprogramma van de Lesauto Testdag gehouden in een daarvoor speciaal ingerichte ruimte. Rijscholen die bij deze brancheorganisatie zijn aangesloten ontvangen daarvoor van BOVAG rechtstreeks een uitnodiging.

Voor alle bezoekers van de Lesauto Testdag 2016 verzorgt BOVAG een interessante sessie, die zowel leden als niet-leden kunnen bijwonen.

Branchepartner:

bovag logo