Chat with us, powered by LiveChat

Green Dino wint Rijschool Innovatie Award 2017

Green Dino is met de Gevaarherkenningstraining uitgeroepen tot winnaar van de Rijschool Innovatie Award 2017. De prijs werd maandagmiddag uitgereikt tijdens de Lesauto Testdag op voormalig vliegbasis Soesterberg, georganiseerd door RijschoolPro. In totaal hebben 401 mensen gestemd. Green Dino kreeg 41 procent van de stemmen. 

De Rijschool Innovatie Award award is een initiatief van vakblad RijschoolPro om aandacht te vestigen op het belang van innovatie en kwaliteit in de branche. De jury bestond uit de voorzitter Frank Hoornenborg van Bovag, Ruud Rutten van FAM, Peter van Neck van VRB en de redactie van RijschoolPro. Uit de inzendingen kozen zij drie genomineerden. De abonnees van RijschoolPro konden vervolgens hun stem uitbrengen.

Het bleef spannend tot de laatste stemmen geteld waren. Lens Media eindigde met de Voorangsapp maandag uiteindelijk op de tweede plek met 40 procent. De autonome rijlessen in een Tesla van Rijschool Janssen behaalde tenslotte de derde plaats (19 procent).

Kwetsbaarheid

“Ik vind het vooral erg leuk dat de abonnees van RijschoolPro de winnaar hebben gekozen, dat is niet zomaar een publiek”, zegt Jorrit Kuipers, directeur van Green Dino. De Gevaarherkenningstraining van Green Dino wordt afgelegd in een rijsimulator. Jonge bestuurders kunnen op deze manier ongevallen meemaken in verschillende verkeerssituaties.

“Hiermee kunnen we een leerling laten meemaken hoe kwetsbaar hij is in het verkeer”, zegt Kuipers. “Als rijinstructeur kun je een leerling in een moeilijke situatie brengen zonder dat je hoeft in te grijpen. Een ongeval meemaken heeft meer impact.” Deze training is overigens niet bedoeld voor bestuurders met rijangst, zegt Kuipers. “Zij zouden er alleen maar angstiger door worden. Dit is wel geschikt voor bijvoorbeeld jongeren die te zelfverzekerd achter het stuur zitten.”

Erkenning

“De simulator hebben we nu zo’n drie jaar, dus inmiddels hebben we ook het effect kunnen meten.” En dat effect is positief. Onderzoek van TU Delft onder 23.000 oud-leerlingen toont aan dat deze training de ongeval betrokkenheid in de eerste 12 maanden na het behalen van het rijbewijs met 59 procent heeft verlaagd. Daarnaast is de slagingskans van de leerlingen die deze training hebben gevolgd 34 procent hoger dan het landelijk gemiddelde. Kuipers: “En nu hebben we ook de erkenning vanuit de rijschoolbranche.”

De Lesauto Testdag is het jaarlijkse evenement voor de gehele rijschoolsector. Rijinstructeurs konden zo’n honderd potentiële lesauto’s testen, waarna de Lesauto van het Jaar 2018 werd uitgereikt. Daarnaast konden zij workshops bijwonen of de Rijschoolbeurs bezoeken.

Jorrit Kuipers van Green Dino bij de Gevaarherkenningstraining

Meer nieuws

Vlog Vincent Everts over innovatie op Lesauto Testdag 2017

Trendwatcher en video blogger Vincent Everts maakte tijdens de Lesauto Testdag op 18 september twee vlogs over innovatie binnen de rijschoolbranche. Samen met rijschoolhouder Ernest Alvares van Veronica Verkeersschool uit Utrecht ging hij zowel de auto’s als de beurs af, op zoek naar de laatste innovaties in de sector.

Bekijk het fotoalbum van de Lesauto Testdag 2017

We kunnen terugkijken op een geslaagde editie van de Lesauto Testdag: een recordaantal bezoekers, zo’n honderd auto’s om te testen, een drukbezochte beurs en interessante workshops. Het jaarlijkse evenement voor de rijschoolbranche werd opnieuw gehouden bij het Nationaal Militair Museum op vliegbasis Soesterberg. Benieuwd naar een sfeerimpressie? Bekijk hier het fotoalbum.

Geslaagde recordeditie voor Lesauto Testdag

De Lesauto Testdag beleefde maandag een recordeditie met maar liefst 900 aanwezigen. Het was de zesde keer dat dit jaarlijkse evenement voor de rijschoolbranche werd georganiseerd. Rijinstructeurs hebben in totaal 423 testritten afgelegd, met keuze uit zo’n honderd auto’s. Daarnaast werden zowel de Rijschoolbeurs als de workshops druk bezocht.  De Lesauto Testdag werd voor de… Lees verder ›