Chat with us, powered by LiveChat

‘Haal meer uit je rijschool’ met rijschoolsoftware

Dation, softwareleverancier voor rijscholen, zet zich in voor het professionaliseren en optimaliseren van de rijschoolbranche. Dation-directeur Wouter Eijkelenkamp gelooft dat de rijschoolbranche de digitalisering ten volle moet benutten, en denkt dat dit ook bij zal dragen aan de waarde van de lessen. Tijdens de Lesauto Testdag op 18 september geeft Dation een workshop waarin vijf tips worden gegeven om meer omzet uit je rijschool te halen, zonder dat het extra tijd kost.

Examinatoren van het CBR zijn tegenwoordig niet meer te herkennen zonder hun tablet. Het CBR is niet de enige die meegaat in de digitalisering. Nieuwe technologieën zorgen ervoor dat een hoop rijschoolhouders administratieve handelingen zoals de planning, de voortgang van een leerling en theorievraagstukken kunnen optimaliseren. De ontwikkeling zorgt in de branche volgens Eijkelenkamp niet alleen voor een beter overzicht, maar ook voor meer transparantie.

Papieren rijleskaart onhandig

Veel rijscholen zien het aantal leerlingen de laatste tijd flink toenemen. Dat levert veel werk op, zeker als zelfstandig ondernemer. Volgens Eijkelenboom kan er door middel van de rijschoolsoftware alsnog tijd bespaard worden, en vertelt: ”Door processen te optimaliseren kunnen rijschoolhouders hun werk vereenvoudigen, leuker en succesvoller maken.”

De directeur van Dation vertelt dat rijschoolsoftware een compleet overzicht maakt, iets dat nog niet overal vanzelfsprekend is: ”Je ziet dat er nog rijscholen zijn die met een papieren rijleskaart werken. Dit is niet alleen onhandig maar zorgt ook voor onduidelijkheid. Soms vergeten leerlingen de leskaart of worden ze op een andere plek opgehaald zoals school of werk. Dit gaat vaak ten koste van het voortgangsoverzicht.”

Vraag van de doelgroep

De ontwikkelingen zijn niet alleen voordelig voor rijschoolhouders, maar ook voor leerlingen. De instructeur kan door middel van rijlessoftware leerlingen en hun ouders beter betrekken bij de rijopleiding. Via de gratis RijbewijsApp kunnen ouders meekijken naar de voortgang van hun zoon of dochter. Hierdoor is een goed beeld over de stand van zaken en kan een realistisch plan opgesteld worden op weg naar het rijbewijs.

Jongeren zijn tegenwoordig gewend alles te regelen op de smartphone, en daarom kan deze omslag niet achterblijven. Volgens Eijkelenkamp kan de rijschoolhouder zich op deze manier goed onderscheiden en nog beter profileren binnen zijn doelgroep.

Tijdbesparing

Nieuwe software levert rijschoolhouders een hoop winst op. Zo kan volgens Eijkelenkamp door het gebruik van de RijbewijsApp tijd bespaard worden: ‘’Veel rijschoolhouders doen administratieve werkzaamheden op zondagmiddag. Met hulp van Dation is dat niet meer nodig en bespaar je al gauw 2 uur per week. Met de software kan de rijschoolhouder zijn lessen en examens plannen, de facturatie afhandelen, en wordt dubbel werk via tal van koppelingen voorkomen. Er worden ook koppelingen gemaakt naar TOP CBR; iDeal en SMS-module. Daarnaast is een mogelijkheid voor een koppeling naar de boekhouding en de site van de rijschoolhouder.’’

Workshop bijwonen

In de workshop wordt ingegaan op alle facetten waar een zelfstandig ondernemer mee te maken heeft. Dation demonstreert tijdens de workshop vijf praktische tips om meer te halen uit je rijschool. Uiteraard is er volop ruimte voor al uw vragen over rijschoolsoftware.

Ben je geregistreerd voor de Lesauto Testdag 2017 en wil je deze workshop bijwonen? Meld je dan aan voor de workshop ‘Haal meer uit je rijschool’. Nog niet geregistreerd voor het evenement? Schrijf je dan snel in.

Meer nieuws

Vlog Vincent Everts over innovatie op Lesauto Testdag 2017

Trendwatcher en video blogger Vincent Everts maakte tijdens de Lesauto Testdag op 18 september twee vlogs over innovatie binnen de rijschoolbranche. Samen met rijschoolhouder Ernest Alvares van Veronica Verkeersschool uit Utrecht ging hij zowel de auto’s als de beurs af, op zoek naar de laatste innovaties in de sector.

Bekijk het fotoalbum van de Lesauto Testdag 2017

We kunnen terugkijken op een geslaagde editie van de Lesauto Testdag: een recordaantal bezoekers, zo’n honderd auto’s om te testen, een drukbezochte beurs en interessante workshops. Het jaarlijkse evenement voor de rijschoolbranche werd opnieuw gehouden bij het Nationaal Militair Museum op vliegbasis Soesterberg. Benieuwd naar een sfeerimpressie? Bekijk hier het fotoalbum.

Geslaagde recordeditie voor Lesauto Testdag

De Lesauto Testdag beleefde maandag een recordeditie met maar liefst 900 aanwezigen. Het was de zesde keer dat dit jaarlijkse evenement voor de rijschoolbranche werd georganiseerd. Rijinstructeurs hebben in totaal 423 testritten afgelegd, met keuze uit zo’n honderd auto’s. Daarnaast werden zowel de Rijschoolbeurs als de workshops druk bezocht.  De Lesauto Testdag werd voor de… Lees verder ›