Chat with us, powered by LiveChat

CBR: het theorie-examen nu en in de toekomst

De technologische vernieuwingen in het verkeer gaan razendsnel. Ook het theorie-examen van het CBR is voortdurend in ontwikkeling. Wat is er nieuw in het theorie-examen en wat staat er op de planning voor de nabije toekomst? Dit komt aan de orde tijdens de CBR-workshop én je kunt het zelf ervaren op de Lesauto Testdag 2017. Het CBR geeft uitleg over wat rijinstructeurs op 18 september kunnen verwachten. 

“CBR wil een belangrijke bijdrage leveren aan de veiligheid en mobiliteit in Nederland. Na de introductie van het moderne theorie-examenafnamesysteem heeft het CBR hard gewerkt aan verdere vernieuwingen in het theorie-examen. We werken met 3-D beelden, bewegend beeld en hebben nieuwe vraagvormen ingevoerd, onder andere de sleepvraag. Die vraagvormen hebben minder tekst en testen nog beter of een kandidaat de benodigde kennis heeft.

Daarnaast kan de kandidaat door het examen bladeren. We testen momenteel meer nieuwe vraagvormen, namelijk de hotspot- en single-sleepvragen. Hierbij verandert niets aan de inhoud van het examen. Alleen de manier waarop we vragen stellen is anders.

Workshop

CBR is trots op de stappen die we hebben gemaakt en nog steeds maken. En met veel enthousiasme kijken we naar de toekomst. We laten u dan ook graag zien waar we op dit moment aan werken en wat er nog op stapel staat. We hebben het dan niet alleen over de manier van examenafname. We nemen u tijdens de workshop ook mee in het proces van hoe het examen tot stand komt. En natuurlijk in wat wij doen om onze gezamenlijk klant zo goed mogelijk naar het rijbewijs te begeleiden. Ook op die punten komt veel kijken.

In gesprek

U kunt op de beursvloer van de Lesauto Testdag zelf een theorie-examen afleggen en zo kennismaken met de huidige manier van examineren. Onze collega’s beantwoorden graag uw vragen over het theorie-examen. We gaan graag met u in gesprek om een bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid, zodat onze en uw klanten veilig de weg op kunnen.”

Ben je geregistreerd voor de Lesauto Testdag 2017 en wil je graag een workshop bijwonen? Meld je dan aan voor een sessie om een plaats te reserveren. Nog niet geregistreerd voor het evenement? Schrijf je dan snel in.

Meer nieuws

Vlog Vincent Everts over innovatie op Lesauto Testdag 2017

Trendwatcher en video blogger Vincent Everts maakte tijdens de Lesauto Testdag op 18 september twee vlogs over innovatie binnen de rijschoolbranche. Samen met rijschoolhouder Ernest Alvares van Veronica Verkeersschool uit Utrecht ging hij zowel de auto’s als de beurs af, op zoek naar de laatste innovaties in de sector.

Bekijk het fotoalbum van de Lesauto Testdag 2017

We kunnen terugkijken op een geslaagde editie van de Lesauto Testdag: een recordaantal bezoekers, zo’n honderd auto’s om te testen, een drukbezochte beurs en interessante workshops. Het jaarlijkse evenement voor de rijschoolbranche werd opnieuw gehouden bij het Nationaal Militair Museum op vliegbasis Soesterberg. Benieuwd naar een sfeerimpressie? Bekijk hier het fotoalbum.

Geslaagde recordeditie voor Lesauto Testdag

De Lesauto Testdag beleefde maandag een recordeditie met maar liefst 900 aanwezigen. Het was de zesde keer dat dit jaarlijkse evenement voor de rijschoolbranche werd georganiseerd. Rijinstructeurs hebben in totaal 423 testritten afgelegd, met keuze uit zo’n honderd auto’s. Daarnaast werden zowel de Rijschoolbeurs als de workshops druk bezocht.  De Lesauto Testdag werd voor de… Lees verder ›