Chat with us, powered by LiveChat

Elektrische scooter op de Lesauto Testdag 2017

Tijdens de komende Lesauto Testdag op maandag 18 september a.s. kunnen bezoekers nu ook proefrijden op een elektrische scooter.

Scooter rijden in Nederland is populairder dan ooit. Momenteel rijden er bijna 1,2 miljoen scooters rond. Tot nu toe zien wij voornamelijk scooters uitgevoerd met een brandstofmotor in het straatbeeld. Met de Etalian laten wij zien dat scooterrijlessen nu ook op een duurzame manier kan maar misschien nog belangrijker voor u, ook zeer betaalbaar is!

Geruisloos

Een e-scooter geeft een hele andere dimensie van rijden. Wat direct opvalt, zodra men voor het eerst erop gaat rijden, is dat het uiterst geruisloos is. Bovendien zal men ook ervaren dat de acceleratie uiterst snel gaat. Door de elektromotor komt de trekkracht direct lineair ter beschikking. Dat zijn alvast twee mooie pluspunten van een e-scooter. Nog twee grote voordelen zijn dat de uitstoot van fijne stofdeeltjes nihil is en het rijden tot vijf keer voordeliger is ten opzichte van de scooters met brandstofmotoren.

Fiscale voordelen

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de fiscale voordelen. Een e-scooter komt namelijk in aanmerking voor de milieu investeringsaftrek (MIA) of willekeurige afschrijving milieu-investering (VAMIL). Voor sommige regio’s komt de e-scooter zelfs in aanmerking voor subsidieregelingen.
Dankzij 0 procent uitstoot ondervindt de instructeur tijdens het lessen geen last van een vieze geur bovendien komt dit de gezondheid van uw instructeurs ten goede.

Actieradius

Dan is er nog de discussie over de actieradius. Rijschoolhouders die scooter-rijles geven zullen op een lesdag tussen de 40 en 100 km rijden. Tussentijds opladen is dan niet altijd mogelijk. Afhankelijk van de accu keuze kan men met de Etalian in een 45 km/h-versie een actieradius van 40 tot 120 km halen. Kom de Etalian ervaren bij onze stand en laat u informeren over de mogelijkheden!


(Powered by High Quality Trade)

Meer nieuws

Vlog Vincent Everts over innovatie op Lesauto Testdag 2017

Trendwatcher en video blogger Vincent Everts maakte tijdens de Lesauto Testdag op 18 september twee vlogs over innovatie binnen de rijschoolbranche. Samen met rijschoolhouder Ernest Alvares van Veronica Verkeersschool uit Utrecht ging hij zowel de auto’s als de beurs af, op zoek naar de laatste innovaties in de sector.

Bekijk het fotoalbum van de Lesauto Testdag 2017

We kunnen terugkijken op een geslaagde editie van de Lesauto Testdag: een recordaantal bezoekers, zo’n honderd auto’s om te testen, een drukbezochte beurs en interessante workshops. Het jaarlijkse evenement voor de rijschoolbranche werd opnieuw gehouden bij het Nationaal Militair Museum op vliegbasis Soesterberg. Benieuwd naar een sfeerimpressie? Bekijk hier het fotoalbum.

Geslaagde recordeditie voor Lesauto Testdag

De Lesauto Testdag beleefde maandag een recordeditie met maar liefst 900 aanwezigen. Het was de zesde keer dat dit jaarlijkse evenement voor de rijschoolbranche werd georganiseerd. Rijinstructeurs hebben in totaal 423 testritten afgelegd, met keuze uit zo’n honderd auto’s. Daarnaast werden zowel de Rijschoolbeurs als de workshops druk bezocht.  De Lesauto Testdag werd voor de… Lees verder ›