Chat with us, powered by LiveChat

Deze merken lesauto’s kun je testen op de Lesauto Testdag 2017

Tijdens de komende editie van de Lesauto Testdag op maandag 18 september zijn er nog meer auto’s beschikbaar voor een testrit dan vorig jaar. Maar liefst 14 automerken stellen op de Lesauto Testdag 2017 gezamenlijk zo’n 100 auto’s beschikbaar voor de rijschoolbranche.

De Lesauto Testdag wordt voor de tweede keer gehouden bij het Nationaal Militair Museum op voormalig vliegbasis Soesterberg: een ideale locatie met volop ruimte voor alle voertuigen. Op het uitgestrekte buitenterrein staan de tientallen lesauto’s klaar om een testrit te maken.

Je kunt de diverse automodellen van onderstaande merken uitgebreid zelf uitproberen op hun geschiktheid als lesauto:

Lesauto van het jaar

Renault, Citroën en Peugeot zijn weer terug op de Lesauto Testdag en staan klaar voor een testrit. Ook kun je proefritten maken in modellen van Nissan, Suzuki, Opel, Seat, Volkswagen, Volvo, Mercedes, Ford, Fiat en Alfa Romeo. Bovendien is dit jaar een Dodge Ram te bewonderen.

Na de proefrit worden rijinstructeurs gevraagd een beoordelingsformulier in te vullen. De auto met de hoogste beoordeling krijgt de titel Lesauto van het Jaar 2018. Vorig jaar kozen de bezoekers de Seat Leon als Lesauto van het Jaar 2017. De auto kreeg het uiteindelijke rapportcijfer 8,7. In 2015 werd de Volkswagen Golf verkozen tot winnaar.

Programma Lesauto Testdag

De Lesauto Testdag is het jaarlijkse evenement voor de rijschoolbranche, georganiseerd door VerkeersPro. Naast het maken van testritten kunnen de aanwezigen de grote rijschoolbeurs bezoeken waar toeleveranciers en andere organisaties hun product of dienst presenteren.

De dag staat in het teken van de ‘Rijschool van de Toekomst’. Tijdens de Lesauto Testdag gaat de branche hierover in gesprek. Er zijn interessante workshops te volgen waarvan een groot deel in het teken staat van dit thema.

Nog niet geregistreerd voor de Lesauto Testdag? Schrijf je dan hier in.

Meer nieuws

Vlog Vincent Everts over innovatie op Lesauto Testdag 2017

Trendwatcher en video blogger Vincent Everts maakte tijdens de Lesauto Testdag op 18 september twee vlogs over innovatie binnen de rijschoolbranche. Samen met rijschoolhouder Ernest Alvares van Veronica Verkeersschool uit Utrecht ging hij zowel de auto’s als de beurs af, op zoek naar de laatste innovaties in de sector.

Bekijk het fotoalbum van de Lesauto Testdag 2017

We kunnen terugkijken op een geslaagde editie van de Lesauto Testdag: een recordaantal bezoekers, zo’n honderd auto’s om te testen, een drukbezochte beurs en interessante workshops. Het jaarlijkse evenement voor de rijschoolbranche werd opnieuw gehouden bij het Nationaal Militair Museum op vliegbasis Soesterberg. Benieuwd naar een sfeerimpressie? Bekijk hier het fotoalbum.

Geslaagde recordeditie voor Lesauto Testdag

De Lesauto Testdag beleefde maandag een recordeditie met maar liefst 900 aanwezigen. Het was de zesde keer dat dit jaarlijkse evenement voor de rijschoolbranche werd georganiseerd. Rijinstructeurs hebben in totaal 423 testritten afgelegd, met keuze uit zo’n honderd auto’s. Daarnaast werden zowel de Rijschoolbeurs als de workshops druk bezocht.  De Lesauto Testdag werd voor de… Lees verder ›