Chat with us, powered by LiveChat

Titel Rijinstructeur van het Jaar 2017 naar Martin Boomsluiter

De titel Rijinstructeur van het Jaar 2017 is gegaan naar Martin Boomsluiter, een rijschoolhouder uit Gouda. Hij presteerde het beste in het uitvoeren van de bijzondere verrichtingen op het daarvoor aangelegde parcours tijdens de vijfde editie van de Lesauto Testdag. Verschillende rijinstructeurs probeerden op de juiste manier te fileparkeren en een bochtje achteruit te maken.

Het is de eerste keer dat deze prijs werd uitgereikt op de Lesauto Testdag op Vliegbasis Soesterberg. Daarom bleef het aantal deelnemers nu beperkt tot rond de dertig. De angst om niet goed te presteren, bleek toch nog voor veel instructeurs een hindernis. In totaal trok de Lesauto Testdag ongeveer 900 bezoekers.

Categorieën

Zowel voor de categorie C1E als voor de categorie B was een parcours uitgezet. Voor de categorie C1E moesten de deelnemers het recht achteruitrijden en achteruit rijden in/naar een denkbeeldige garage uitvoeren. Voor de categorie B viel de keuze op de bocht achteruit en het achteruit in fileparkeren. De lesvoertuigen werden beschikbaar gesteld door Lesautolease.nl.

De deskundige jury heeft gekeken naar de wijze waarop de rijinstructeurs de verschillende manoeuvres uitvoerden. De chauffeurs werden beoordeeld op uitvoering, snelheid, bediening en kijkgedrag, waarmee deze jury een oordeel kan vellen over de kennis die de rijinstructeurs hebben over de rijprocedures. De verkiezing was dan ook bedoeld om op een praktische manier de theorie te testen bij de instructeurs. Die kennis zegt wat over het vermogen van de instructeur om de leerlingen op de juiste en veilige manier instructies te geven.

Niet lastig

Winnaar Martin Boomsluiter is blij dat hij zich een jaar lang rijinstructeur van het jaar mag noemen. Aanvankelijk was hij niet van plan om mee te doen, maar toen een collega dat wel wilde, besloot hij ook een kans te wagen. “Het is nooit gek om een rondje te rijden in een nieuw voertuig.” Met het parcours had hij weinig moeite. “Ik vind het niet gauw lastig.”

Meer nieuws

Vlog Vincent Everts over innovatie op Lesauto Testdag 2017

Trendwatcher en video blogger Vincent Everts maakte tijdens de Lesauto Testdag op 18 september twee vlogs over innovatie binnen de rijschoolbranche. Samen met rijschoolhouder Ernest Alvares van Veronica Verkeersschool uit Utrecht ging hij zowel de auto’s als de beurs af, op zoek naar de laatste innovaties in de sector.

Bekijk het fotoalbum van de Lesauto Testdag 2017

We kunnen terugkijken op een geslaagde editie van de Lesauto Testdag: een recordaantal bezoekers, zo’n honderd auto’s om te testen, een drukbezochte beurs en interessante workshops. Het jaarlijkse evenement voor de rijschoolbranche werd opnieuw gehouden bij het Nationaal Militair Museum op vliegbasis Soesterberg. Benieuwd naar een sfeerimpressie? Bekijk hier het fotoalbum.

Geslaagde recordeditie voor Lesauto Testdag

De Lesauto Testdag beleefde maandag een recordeditie met maar liefst 900 aanwezigen. Het was de zesde keer dat dit jaarlijkse evenement voor de rijschoolbranche werd georganiseerd. Rijinstructeurs hebben in totaal 423 testritten afgelegd, met keuze uit zo’n honderd auto’s. Daarnaast werden zowel de Rijschoolbeurs als de workshops druk bezocht.  De Lesauto Testdag werd voor de… Lees verder ›