Chat with us, powered by LiveChat

Seat Leon verkozen tot Lesauto van het Jaar 2016

De Seat Leon is door de bezoekers van de Lesauto Testdag in Soesterberg gekozen als Lesauto van het Jaar 2016. De auto kreeg het uiteindelijke rapportcijfer 8,7. De aanwezige bezoekers van het evenement konden van twaalf verschillende merken circa 70 auto- en motormodellen testen. In 2015 mocht de Seat Leon ook al een heel jaar Lesauto van het Jaar genoemd worden. 

De verkiezing vond plaats op de Vliegbasis Soesterberg, waar de Lesauto Testdag dit jaar werd gehouden. De prijs werd uitgereikt door Joan Blaas, directeur van Promedia Group en vakblad VerkeersPro. De tweede en derde plaats werden vergeven aan de Mercedes Benz B-klasse en de Opel Astra. In totaal zijn er meer dan 400 testritten afgelegd, waarvan de meeste rijinstructeurs kozen voor een testrit in de Volvo V40 en de Seat Ateca.

Seat Leon

De Seat Leon wist op alle beoordelingselementen heel goed te scoren. In een digitale enquête mochten de testrijders de auto’s beoordelen op het design, het bedieningsgemak, de binnenruimte en het zitcomfort, het stuurgedrag en het zicht rondom de auto. Aan ieder kenmerk kon een cijfer toegekend worden van 4 tot en met 10. De Seat Leon scoorde op geen enkele categorie onder de 8,5.

De Mercedes-Benz B-klasse kreeg een algemeen rapportcijfer van een 8,6 en gooide hoge ogen met de beenruimte en het stuurgedrag. “Het is een compacte, veilige auto voor de scherpste prijs”, aldus de medewerkers van Mercedes-Benz. De Opel Astra kreeg van alle testmodellen de beste beoordeling op het beoordelingselement binnenruimte en zitcomfort, namelijk een 8,8. “De Opel heeft de laagste TCO in zijn klasse”, verklaart de fabrikant de keuze voor deze wagen.

Design

De verschillende bezoekers van hét evenement voor de rijschoolbranche verkozen de Alfa Romeo Giulia tot mooiste auto. De bezoekers gaven het uiterlijk van deze wagen een gemiddelde score van een 9,4 en daarmee staat de Alfa Giulia met stip bovenaan in deze categorie. De nummer twee kreeg namelijk een 8,5.

Ongeveer de helft van alle bezoekers heeft zelf een testrit gemaakt of meegereden met een auto. Alle andere bezoekers konden zich vermaken met een goed gevuld workshop-programma, het BOVAG-congres en de Rijschoolbeurs. Vorig jaar werd de Volkswagen Golf nog verkozen tot Lesauto van het Jaar. Die auto mocht die titel ook dragen in 2014.

Meer nieuws

Vlog Vincent Everts over innovatie op Lesauto Testdag 2017

Trendwatcher en video blogger Vincent Everts maakte tijdens de Lesauto Testdag op 18 september twee vlogs over innovatie binnen de rijschoolbranche. Samen met rijschoolhouder Ernest Alvares van Veronica Verkeersschool uit Utrecht ging hij zowel de auto’s als de beurs af, op zoek naar de laatste innovaties in de sector.

Bekijk het fotoalbum van de Lesauto Testdag 2017

We kunnen terugkijken op een geslaagde editie van de Lesauto Testdag: een recordaantal bezoekers, zo’n honderd auto’s om te testen, een drukbezochte beurs en interessante workshops. Het jaarlijkse evenement voor de rijschoolbranche werd opnieuw gehouden bij het Nationaal Militair Museum op vliegbasis Soesterberg. Benieuwd naar een sfeerimpressie? Bekijk hier het fotoalbum.

Geslaagde recordeditie voor Lesauto Testdag

De Lesauto Testdag beleefde maandag een recordeditie met maar liefst 900 aanwezigen. Het was de zesde keer dat dit jaarlijkse evenement voor de rijschoolbranche werd georganiseerd. Rijinstructeurs hebben in totaal 423 testritten afgelegd, met keuze uit zo’n honderd auto’s. Daarnaast werden zowel de Rijschoolbeurs als de workshops druk bezocht.  De Lesauto Testdag werd voor de… Lees verder ›