Chat with us, powered by LiveChat

PlanGo rijschoolsoftware introduceert nieuwe app voor leerlingen tijdens Lesautotestdag 2016

leerling-app-nieuwHet is niet iets waar je als rijschool op achter kunt blijven: digitalisering. Misschien niet eens omdat je meer grip wilt krijgen op je rijschool, maar simpelweg omdat leerlingen dit van je vragen. Bij de keuze voor een rijschool speelt het wel of niet hebben van een app voor lesafspraken en vorderingen een steeds grotere rol. En dat is niet vreemd als je kijkt naar het dagelijkse gebruik van de smartphone in die leeftijdscategorie. Voor leerlingen heeft de smartphone een hele andere waarde dan voor een rijinstructeur, en als je dát beseft is het misschien helemaal niet vreemd om met software voor je rijschool te beginnen.

De rijschoolsoftware van PlanGo is ontzettend makkelijk in het gebruik en biedt een groot aantal functies voor de rijschoolhouder, medewerkers en instructeurs. ‘Met praktische functies die volledig aansluiten op de praktijk proberen we rijscholen op ieder moment van de dag te helpen.’ zegt Tom Tijssen, directeur van PlanGo rijschoolsoftware, ‘We maken de software samen met rijschoolhouders. Op basis van praktijkervaringen voorzien we de software wekelijks van nieuwe functies.’ Tijssen geeft aan dat het voor rijscholen niet altijd vanzelfsprekend is om te digitaliseren. ‘We besteden veel aandacht aan het super eenvoudig kunnen gebruiken van de software. Geen wildgroei van functies maar alles wat je nodig hebt in een helder overzicht. Zo is de software voor iedereen geschikt.’

Op de Lesautotestdag introduceert PlanGo de vernieuwde LeerlingApp. De nieuwe app kunnen leerlingen downloaden in de AppStore en Google Play. Met de login die ze van de rijschool ontvangen kunnen ze direct inloggen en heeft de leerling toegang tot de actuele lesplanning. Zo ziet de leerling direct wanneer een volgende rijles gepland staat. Maar ook de vorderingen die de leerling heeft gemaakt kunnen worden vastgelegd in de digitale leskaart. Omdat de app op de smartphone van de leerling staat heeft hij altijd toegang tot deze gegevens. Wanneer je het wilt kun je zelfs het plannen van rijlessen door leerlingen mogelijk maken. De nieuwe LeerlingApp is gratis voor rijscholen die gebruik maken van PlanGo.

Wanneer je als rijschool met software wilt starten is ondersteuning bij de setup van belang. Daar ontstaan meestal de vragen over hoe je het voor je rijschool gaat inrichten. ‘Maak het niet moeilijker dan het is’, zegt Tom Tijssen, ‘ons team heeft honderden rijscholen geholpen bij het instellen en kent zo vrijwel iedere praktijksituatie. Zij helpen je gratis bij het instellen en zijn daarna bereikbaar voor vragen per telefoon, mail, chat of WhatsApp.’ Verder mag je als gebruiker van PlanGo onbeperkt en gratis deelnemen aan gebruikerstrainingen in heel Nederland. ‘We zijn er echt van overtuigd dat je de software zelf moet ervaren om te beoordelen of het iets voor je is. Het moet prettig en overzichtelijk voelen: je werkt er immers iedere dag mee. En daarom kun je bij ons de software gratis uitproberen voor 25 leerlingen, dan weet je zeker dat je een goede keuze maakt.’

Meer nieuws

Vlog Vincent Everts over innovatie op Lesauto Testdag 2017

Trendwatcher en video blogger Vincent Everts maakte tijdens de Lesauto Testdag op 18 september twee vlogs over innovatie binnen de rijschoolbranche. Samen met rijschoolhouder Ernest Alvares van Veronica Verkeersschool uit Utrecht ging hij zowel de auto’s als de beurs af, op zoek naar de laatste innovaties in de sector.

Bekijk het fotoalbum van de Lesauto Testdag 2017

We kunnen terugkijken op een geslaagde editie van de Lesauto Testdag: een recordaantal bezoekers, zo’n honderd auto’s om te testen, een drukbezochte beurs en interessante workshops. Het jaarlijkse evenement voor de rijschoolbranche werd opnieuw gehouden bij het Nationaal Militair Museum op vliegbasis Soesterberg. Benieuwd naar een sfeerimpressie? Bekijk hier het fotoalbum.

Geslaagde recordeditie voor Lesauto Testdag

De Lesauto Testdag beleefde maandag een recordeditie met maar liefst 900 aanwezigen. Het was de zesde keer dat dit jaarlijkse evenement voor de rijschoolbranche werd georganiseerd. Rijinstructeurs hebben in totaal 423 testritten afgelegd, met keuze uit zo’n honderd auto’s. Daarnaast werden zowel de Rijschoolbeurs als de workshops druk bezocht.  De Lesauto Testdag werd voor de… Lees verder ›