Chat with us, powered by LiveChat

Succesvolle Volvo V40 op Lesauto Testdag 2016

VolvoV40T3-ericvanvuuren-26De vernieuwde Volvo V40 mag op 12 september niet ontbreken op de 5e editie van Lesauto Testdag, die dit jaar plaatsvindt op de Vliegbasis Soesterberg. Tijdens deze testdag biedt Volvo rijschoolhouders en instructeurs de gelegenheid kennis te maken met de Volvo V40 en te ervaren hoe goed deze Volvo zich leent als lesauto. De Volvo V40 is leverbaar vanaf € 25.995.

Nieuw gezicht

Volvo heeft de V40 en de V40 Cross Country van het nieuwe familiegezicht van Volvo voorzien. Beide auto’s hebben nu een vernieuwde grille met het gemoderniseerde en visueel versterkte Volvo-logo. Voor modeljaar 2017 zijn ook de nieuwe Thor’s Hammer koplampen gemonteerd, waarmee de Volvo V40 en V40 Cross Country net zo zelfverzekerd overkomen als de nieuwe modellen uit de 90-serie.

Behalve de uiterlijke wijzigingen is de Volvo V40 ook leverbaar met vijf nieuwe exterieurkleuren, waaronder het compleet nieuwe Amazon Blue en Denim Blue. Drie kleuren zijn bekend van andere Volvo-modellen, maar voor het eerst leverbaar voor de V40: Bursting Blue, Mussel Blue en Luminous Sand. Verder worden de vernieuwde Volvo V40 en V40 Cross Country gekenmerkt door het vernieuwde merklogo dat debuteerde op de XC90, nieuwe exterieurpakketten en acht nieuwe wieldesigns.

Voor het interieur is de bekleding “City Weave” aan het aanbod toegevoegd, geïnspireerd op die in de Volvo Concept Estate. Het stuurwiel is naar wens leverbaar in de nieuwe kleurstelling Charcoal/Blond. Nieuwe opties voor de interieurpanelen zijn er in de vorm van Milled Aluminium, Black Grid Aluminium en Stealth Aluminium. Contrasterende stiksels zorgen voor extra accentuering in de deurpanelen en de Volvo V40 is voor het eerst leverbaar met een zwart plafond.

Volvo On Call

De Volvo On Call smartphone app waarmee diverse autofuncties op afstand kunnen worden bediend, heeft een grondige upgrade gekregen. Behalve connectiviteit via draagbare devices zoals Apple Watch en Android Wear kunnen berijders van een Volvo straks ook met hun auto praten via smartphones met het Microsoft 10-besturingsprogramma.

Een andere update voor Volvo On Call is de integratie van een persoonlijke agenda. Hiermee kan de locatie van een geplande afspraak direct in het navigatiesysteem worden ingevoerd. De geplande uitbereiding voor 2016 omvat ook de ondersteuning van Volvo On Call voor een vloot van maximaal tien Volvo’s.

Ook nieuw is de Flic-knop. Met deze fysieke knop – die zelf kan worden geprogrammeerd – kunnen meerdere functies worden bediend, zoals de deuren vergrendelen of de standkachel activeren. De Flic-knop kan tevens worden gebruikt als snelkoppeling naar het Volvo On Call Service-programma. De Volvo On Call app is geschikt voor Windows 10 en kan ook thuis worden gebruikt op desktops en tablets.

CleanZone

Volvo’s vooruitstrevende rol op het gebied van luchtkwaliteit in het interieur wordt in de 40-serie nogmaals onderstreept. Met ingang van 2016 is het CleanZone-logo te zien op de ventilatieroosters op het instrumentenpaneel. Volvo’s prijswinnende CleanZone technologie zorgt ervoor dat de buitenlucht effectief wordt gefilterd van schadelijk stoffen. Deze technologie is het bewijs van Volvo’s continue investering in het verbeteren van de totale rijervaring, waarvan ook het filteren van de buitenlucht, het verwijderen van vieze geurtjes en het voorkomen van allergische reacties deel uitmaken.

Maak tijdens de Lesauto Testdag uitgebreid kennis met de vernieuwde Volvo V40 en ervaar zelf hoe de V40 als lesauto nog aantrekkelijker is geworden.

Meer nieuws

Vlog Vincent Everts over innovatie op Lesauto Testdag 2017

Trendwatcher en video blogger Vincent Everts maakte tijdens de Lesauto Testdag op 18 september twee vlogs over innovatie binnen de rijschoolbranche. Samen met rijschoolhouder Ernest Alvares van Veronica Verkeersschool uit Utrecht ging hij zowel de auto’s als de beurs af, op zoek naar de laatste innovaties in de sector.

Bekijk het fotoalbum van de Lesauto Testdag 2017

We kunnen terugkijken op een geslaagde editie van de Lesauto Testdag: een recordaantal bezoekers, zo’n honderd auto’s om te testen, een drukbezochte beurs en interessante workshops. Het jaarlijkse evenement voor de rijschoolbranche werd opnieuw gehouden bij het Nationaal Militair Museum op vliegbasis Soesterberg. Benieuwd naar een sfeerimpressie? Bekijk hier het fotoalbum.

Geslaagde recordeditie voor Lesauto Testdag

De Lesauto Testdag beleefde maandag een recordeditie met maar liefst 900 aanwezigen. Het was de zesde keer dat dit jaarlijkse evenement voor de rijschoolbranche werd georganiseerd. Rijinstructeurs hebben in totaal 423 testritten afgelegd, met keuze uit zo’n honderd auto’s. Daarnaast werden zowel de Rijschoolbeurs als de workshops druk bezocht.  De Lesauto Testdag werd voor de… Lees verder ›