Chat with us, powered by LiveChat

Opel Astra extra aantrekkelijk tijdens Lesauto Testdag 2016

Astra LesautoOpel presenteert lesautovarianten van de Corsa en nieuwe Astra tijdens de Lesauto Testdag 2016 op 12 september. Beide modellen zijn door talrijke innovaties, bedieningsgemak en comfort uiterst aantrekkelijk voor rijschoolhouders én toekomstige rijbewijsbezitters. De Lesauto Testdag vindt op 12 september plaats bij het Nationaal Militair Museum op vliegbasis Soesterberg.

De Opel Astra is zowel in theorie als in de praktijk een uitblinker. De Astra heeft lage gebruikskosten onder meer dankzij lange onderhoudsintervallen van 30.000 kilometer. En het nieuwe model won al diverse prijzen, waaronder de titel ‘Auto van het Jaar 2016’ en de ‘SafetyBest 2015 Award’. Daarnaast is de Opel Astra door de ANWB uitgeroepen tot ‘Trekauto van het Jaar 2016’, waarmee dit model tevens een aantrekkelijke lesauto is voor het aanbieden van een BE-rijbewijscombinatie.

Ergonomische comfortstoelen (AGR)

Ideaal voor rijschoolhouders zijn de optionele, ergonomische comfortstoelen, gecertificeerd door de Duitse vereniging van rugdeskundigen (AGR). De stoelen bieden tijdens elke rit volop steun aan de wervelkolom. De instructeur zit relaxed en zonder ongemakken uren in de auto en de bestuurder/leerling zal de 18 verstelmogelijkheden waarderen. De ergonomische comfortstoel is kortom geschikt voor zowel grote als kleinere bestuurders en optioneel zijn nog ventilatie én een massage- en geheugenfunctie mogelijk.

Dankzij de persoonlijke service-assistent Opel OnStar hebben berijders van een Astra of Corsa 24/7 en 365 dagen per jaar een beschermengel op de schouder. Automatic Crash Response is een van de vele innovaties van Opel OnStar. Nadat airbags bij een ongeval zijn uitgeklapt, neemt een medewerker van het callcenter van Opel OnStar automatisch contact op met de auto om te vragen of hulp is verreist. Indien er geen antwoord volgt, stuurt Opel OnStar automatisch de hulpdiensten naar de locatie van de auto die bekend is via de ingebouwde GPS-functie.

WiFi Hotspot

Medewerkers van Opel OnStar kunnen op verzoek bestemmingen uploaden in het navigatiesysteem, emails verzenden en de conditie van de auto controleren. Een 4G/LTE WiFi Hotspot, waarmee tot zeven apparaten onderweg tegelijk online kunnen, is voor rijinstructeurs die werken met rijschoolsoftware een welkome toevoeging. De instructeur kan onderweg bijvoorbeeld filmpjes laten zien om verkeerssituaties te verduidelijken.

Met de mobiele applicatie MyOpel, onderdeel van OnStar, kan een rijschoolhouder op afstand de portieren ont- en vergrendelen, de locatie van de auto opvragen, een navigatiebestemming naar de auto toezenden en de claxon en verlichting activeren. Ook het controleren van de olielevensduur en bandenspanning is op afstand mogelijk.

Scherp leasetarief

Tijdens de Lesauto Testdag 2016 biedt Opel de Astra met een extra scherp leasetarief vanaf € 322,- per maand. Dit tarief geldt voor de compleet uitgeruste vijfdeurs Astra Edition met krachtige en soepele 1.6 CDTi-dieselmotor van 81 kW/110 pk en een handgeschakelde zesversnellingsbak. De prijs is inclusief dubbele bediening en zelf uit te kiezen accessoires ter waarde van 500 euro.

Meer nieuws

Vlog Vincent Everts over innovatie op Lesauto Testdag 2017

Trendwatcher en video blogger Vincent Everts maakte tijdens de Lesauto Testdag op 18 september twee vlogs over innovatie binnen de rijschoolbranche. Samen met rijschoolhouder Ernest Alvares van Veronica Verkeersschool uit Utrecht ging hij zowel de auto’s als de beurs af, op zoek naar de laatste innovaties in de sector.

Bekijk het fotoalbum van de Lesauto Testdag 2017

We kunnen terugkijken op een geslaagde editie van de Lesauto Testdag: een recordaantal bezoekers, zo’n honderd auto’s om te testen, een drukbezochte beurs en interessante workshops. Het jaarlijkse evenement voor de rijschoolbranche werd opnieuw gehouden bij het Nationaal Militair Museum op vliegbasis Soesterberg. Benieuwd naar een sfeerimpressie? Bekijk hier het fotoalbum.

Geslaagde recordeditie voor Lesauto Testdag

De Lesauto Testdag beleefde maandag een recordeditie met maar liefst 900 aanwezigen. Het was de zesde keer dat dit jaarlijkse evenement voor de rijschoolbranche werd georganiseerd. Rijinstructeurs hebben in totaal 423 testritten afgelegd, met keuze uit zo’n honderd auto’s. Daarnaast werden zowel de Rijschoolbeurs als de workshops druk bezocht.  De Lesauto Testdag werd voor de… Lees verder ›