Chat with us, powered by LiveChat

Nieuwe SEAT Ateca aanwezig op Lesauto Testdag 2016

Ateca 500x300 2Met de Ateca introduceert SEAT de allereerste SUV voor het merk en de perfecte auto voor alledag. De Spaanse SUV – na de Ibiza en Leon de derde belangrijke, nieuwe pijler onder het merk SEAT – onderscheidt zich met een geheel eigen styling, volop ruimte, maximale veelzijdigheid en praktische inzetbaarheid. Dankzij moderne, pittige benzine- en dieselmotoren en een uitgebalanceerd onderstel durft SEAT te stellen dat de Ateca de best rijdende SUV in zijn klasse is. Tijdens de Lesauto Testdag op 12 september 2016 kunt u de SEAT Ateca zelf ervaren!

Design – ‘Created in Barcelona’

Wat styling betreft verlaat de SEAT Ateca de gebaande paden en zet hij in op een combinatie van sportiviteit en functionaliteit, waarbij de herkenbare ‘Created in Barcelona’ designtaal van SEAT duidelijk terugkomt. Veel zaken, waaronder de trapeziumvormige grille, de scherpe lijnen op de flanken en de driehoekige lichtelementen, zijn typerende merkeigenschappen, zoals die bijvoorbeeld ook op de Leon zijn terug te vinden.

Interieur: een veilig gevoel
Ook in het interieur komt de combinatie van scherpe lijnen met sportieve trekken terug. Hier overheerst een gevoel van soliditeit en veiligheid, eigenschappen die door SUV-rijders zo worden gewaardeerd. Mede verantwoordelijk daarvoor zijn de verhoogde zitpositie, het duidelijke zicht rondom, forse dorpels en de (vanaf de voorstoelen) zichtbare voorzijde van de auto, wat het gevoel van overzicht versterkt. Bij een lengte van 4,36 meter biedt de Ateca maximale ruimte aan inzittenden. De bagageruimte meet 510 liter en beschikt over een dubbele bodem; de achterbank kan in delen vanuit het bagagecompartiment worden neergeklapt.

Maximaal rijplezier

Optimaal rijplezier onder alle omstandigheden is een belangrijke karaktertrek van elke SEAT. Met name de Leon biedt een veelgeprezen combinatie van precisie en agiliteit met comfort en veiligheid. En de Ateca volgt dat voorbeeld, met wendbare eigenschappen, pittige motoren en een onderstel waarmee SEAT durft te beweren dat de Ateca de best rijdende SUV in deze klasse is.

SEAT levert de Ateca met een uitgebreide selectie TSI benzine- en TDI dieselmotoren – alle met turbotechnologie – en in veel gevallen naar wens met voor- of vierwielaandrijving. Op dieselgebied start het aanbod met de 85 kW/115 pk sterke 1.6 TDI Ecomotive, gevolgd door de 2.0 TDI met 110 kW/150 pk en de Ateca 2.0 TDI met 140 kW/190 pk. Het verbruik en de CO2-emissies lopen hier uiteen van respectievelijk 4,3 tot 5,3 liter op 100 km en 113 tot 135 gram/km.

De zojuist gelanceerde SEAT Ateca is nu al uitgeroepen tot beste cross-over bij de Auto Express Car Awards van het toonaangevende Britse automagazine. Hij versloeg enkele van de grootste verkoopsuccessen in dit belangrijke marktsegment.

Ook verder deed SEAT het uitstekend bij de awarduitreiking, met nog vier onderscheiden modellen: drievoudig winnaar Leon in de klasse voor compacte gezinsauto’s, de Leon ST bij de stationwagons, de Leon Cupra 290 bij de hot hatches en de Alhambra bij de MPV’s.

Zowel de SEAT Ateca als de SEAT Leon zijn aanwezig op de Lesauto Testdag, zodat u beide modellen kunt zien, ruiken, voelen en natuurlijk rijden. We zien u graag 12 september op vliegbasis Soesterberg!

Meer nieuws

Vlog Vincent Everts over innovatie op Lesauto Testdag 2017

Trendwatcher en video blogger Vincent Everts maakte tijdens de Lesauto Testdag op 18 september twee vlogs over innovatie binnen de rijschoolbranche. Samen met rijschoolhouder Ernest Alvares van Veronica Verkeersschool uit Utrecht ging hij zowel de auto’s als de beurs af, op zoek naar de laatste innovaties in de sector.

Bekijk het fotoalbum van de Lesauto Testdag 2017

We kunnen terugkijken op een geslaagde editie van de Lesauto Testdag: een recordaantal bezoekers, zo’n honderd auto’s om te testen, een drukbezochte beurs en interessante workshops. Het jaarlijkse evenement voor de rijschoolbranche werd opnieuw gehouden bij het Nationaal Militair Museum op vliegbasis Soesterberg. Benieuwd naar een sfeerimpressie? Bekijk hier het fotoalbum.

Geslaagde recordeditie voor Lesauto Testdag

De Lesauto Testdag beleefde maandag een recordeditie met maar liefst 900 aanwezigen. Het was de zesde keer dat dit jaarlijkse evenement voor de rijschoolbranche werd georganiseerd. Rijinstructeurs hebben in totaal 423 testritten afgelegd, met keuze uit zo’n honderd auto’s. Daarnaast werden zowel de Rijschoolbeurs als de workshops druk bezocht.  De Lesauto Testdag werd voor de… Lees verder ›