Chat with us, powered by LiveChat

VRB presenteert plannen tijdens Lesauto Testdag

peter van neck, vrbDe Vereniging Rijschool Belang presenteert op de Lesautotestdag haar plannen hoe ze als branchevereniging, waarvan alle bestuursleden in de branche werkzaam zijn, hun collegae kunnen bijstaan om het beroep aantrekkelijk te houden. Niet alleen op landelijk gebied zijn we gewaardeerde onderhandelingspartners ook lokaal houden we voeling met de collegae. Dat wordt gedaan, door het organiseren van themabijeenkomsten op de CBR oproepplaatsen waarbij de leden het gespreksonderwerp bepalen.

Een andere activiteit die al in een vergevorderd stadium is: Leden kunnen samen met de aanspreekpunten en het bestuur een leerlingenboekje ontwikkelen dat precies weergeeft met teksten, tekeningen en foto’s hoe op specifieke plekken in hun werk- en examen omgeving de kandidaten kunnen worden voorbereid op de toekomst met hun rijbewijs. Bijkomend voordeel is dat niet alleen de kandidaat hier voordeel aan heeft; nee de achterban kan hiervan ook de vruchten plukken.

En juist omdat de VRB in iedere oproepplaats de beschikking heeft over een aanspreekpunt is dit een unieke gelegenheid om dit vorm te geven. Tevens kan in geval van veranderingen snel en adequaat worden geacteerd zodat dit boekwerk altijd actueel blijft. De input van de VRB leden die met het boekje willen gaan werken is cruciaal, ze hebben er belang bij dat het up to date wordt gehouden en zijn bij uitstek degenen die in hun eigen omgeving alle veranderingen direct ervaren.

Tevens zijn we aan het aftasten of we voor de VRB-leden per oproepplaats een netwerk kunnen opzetten dat in geval ziekte of andere calamiteiten, adequaat tijdelijke vervangers kan leveren om te voorkomen dat de opleiding van de leerling stagneert maar ook dat de gedupeerde collega voor de toekomst van zijn rijschool moet vrezen.

Kortom de branche vereniging van en voor rijschoolhouders timmert hard aan de weg om de professionalisering van de branche handen en voeten te geven.

Peter van Neck, voorzitter

Meer nieuws

Vlog Vincent Everts over innovatie op Lesauto Testdag 2017

Trendwatcher en video blogger Vincent Everts maakte tijdens de Lesauto Testdag op 18 september twee vlogs over innovatie binnen de rijschoolbranche. Samen met rijschoolhouder Ernest Alvares van Veronica Verkeersschool uit Utrecht ging hij zowel de auto’s als de beurs af, op zoek naar de laatste innovaties in de sector.

Bekijk het fotoalbum van de Lesauto Testdag 2017

We kunnen terugkijken op een geslaagde editie van de Lesauto Testdag: een recordaantal bezoekers, zo’n honderd auto’s om te testen, een drukbezochte beurs en interessante workshops. Het jaarlijkse evenement voor de rijschoolbranche werd opnieuw gehouden bij het Nationaal Militair Museum op vliegbasis Soesterberg. Benieuwd naar een sfeerimpressie? Bekijk hier het fotoalbum.

Geslaagde recordeditie voor Lesauto Testdag

De Lesauto Testdag beleefde maandag een recordeditie met maar liefst 900 aanwezigen. Het was de zesde keer dat dit jaarlijkse evenement voor de rijschoolbranche werd georganiseerd. Rijinstructeurs hebben in totaal 423 testritten afgelegd, met keuze uit zo’n honderd auto’s. Daarnaast werden zowel de Rijschoolbeurs als de workshops druk bezocht.  De Lesauto Testdag werd voor de… Lees verder ›